Sparda Whisky

Port Charlotte 10

50% - 7 dl


Palackozó: BRUICHLADDICH
Régió: Skócia
Terület: Islay
Illat: A sherry és a tőzeg dominál. Melengető és vonzó Islay hatás, nyomokban citromhéjjal, feketeborssal, eukaliptusszal, fahéjjal, hangával és mentával. A hűsítő tengerparti jegyek csodásan olvadnak össze a tőzeges, földes jegyekkel.
Ízvilág: A bourbon és sherry hordók jól kiegyensúlyozott hatásai, majd fokozatosan megjelenik a datolya, az érett Oloroso, a csokoládés narancs, a füstölt maláta, a pirított dió és a vajkaramella.
Lecsengés: Az amerikai bourbon hordó hatása fokozatosan halványodik, és megerősödik a spanyol sherry: sötét, szenvedélyes, édes, kívánatos érzetekkel búcsúzik.
Hordó: Bourbon és sherry

Az elmúlt néhány évben végigkövethettük a Bruichladdich füstös maltjának, a Port Charlotte-nak a fejlődését. A 2001-ben egy innovatív, új csapattal újraindult lepárló minden évben megjelentett egy-egy hordó erősségű, limitált szériás Port Charlotte whiskyt PC 5, 6, 7, 8, 9 és 10 néven. A nagy elismerést aratott kiadások után most itt van a Port Charlotte 10 éves, amelyet 50 fokon palackoznak és mostantól folyamatosan elérhető lesz. Élvezzük lassú kortyokban a Bruichladdich erősen tőzegelt, mégis elegáns nedűjét.