Sparda Whisky

Akashi Meisei

40% - 5 dl


Palackozó: WHITE OAK DISTILLERY
Régió: Japán
Illat: Vanília, tölgyes fűszerek, maláta.
Ízvilág: Barnacukor, tejkaramella, maláta, vanília, fűszerek, tölgyfa.

Az Akashi whiskyt a White Oak Distilleryben készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárlót az Eigashima Shuzo (a 17. század óta működő) cég alapította, amely 1888 óta készít sake-t és shochu-t. Bár már 1919-ben engedélyt kaptak whisky előállítására, csak 1984-ben - amikor átköltöztek jelenlegi helyükre a Fehér Tölgy lepárlóba - kezdtek el ténylegesen whiskyt készíteni. A whiskylepárlók mindössze egy hónapot dolgoznak egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon.

A Blended néven kiadott whisky Japánban - furcsa mód - a malátawhisky mellett melaszból készült szeszt is tartalmazhat, így az európai szabályok szerint nem nevezhető whiskynek. Azonban az exportra kerülő whiskyt már valóban gabona- és malátawhisky keverékéből készítik. A Meisei a gabonawhisky mellett 45%-ban amerikai tölgyfahordóban érlelődött single malt whiskyt tartalmaz, ezért tölgyfásan fűszeres, vaníliás aromák jellemzik.

Ajándékcsomagos kiadásában 2 db dekoratív pohár található. A díszdoboz a kimonót, a különleges pohár a szakéfogyasztás rituáléját jelképezi.